Navigatie

Publicaties

Met Publicaties delen wij graag onze kennis en ervaring in een artikel. De artikelen die wij schrijven zijn neutraal en gaan over het voor ons zo boeiende werkveld. Wij geven u met plezier de mogelijkheid om een Publicaties te downloaden en als u vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij lichten onze kennis graag toe in een persoonlijk gesprek.

Hoeveelheidsbepaling

Basis van een begroting vormen de hoeveelheden. Stuks, m1, m2 en m3 moeten berekend worden door ingeschreven maten op te tellen dan wel lengten te meten met een liniaal. De maten worden ingeschreven op een hoeveelhedenstaat en doorgerekend. Een belan[...] Meer over Hoeveelheidsbepaling »

Publicatie Kengetallen 4 – Het gebruik van kengetallen

 

In de verschillende fasen van de totstandkoming van een bouwproject worden hoeveelheden en kosten bepaald en wel in verschillende mate van nauwkeurigheid. Ter ondersteuning van deze bepaling en verhoging van de nauwkeurigheid zijn en worden[...] Meer over Publicatie Kengetallen 4 - Het gebruik van kengetallen »

Publicatie Kengetallen 3 – De betekenis van vormfactoren

 

Vormfactoren geven inzicht in de verhoudingen tussen verschillende metingen. Met vormfactoren kan tevens sturing worden gegeven aan de kostencomponenten. In een programma van eisen voor de ontwerpende partijen wil je vormfactoren meegeven. [...] Meer over Publicatie Kengetallen 3 - De betekenis van vormfactoren »

Publicatie Kengetallen 2 – De invloed van vormfactoren

 

BIRD Invest B.V. beschikt over eigen kengetallen die gegenereerd zijn uit eigen calculaties en zijn in de loop der jaren opgebouwd. In kengetallen 1 is gesteld dat kengetallen een handig instrument zijn om snel een vergelijk te maken tussen[...] Meer over Publicatie Kengetallen 2 - De invloed van vormfactoren »

Publicatie Kengetallen 1 – De invloed van vormfactoren

 

BIRD invest B.V. beschikt over eigen kengetallen die gegenereerd zijn uit eigen calculaties en zijn in de loop der jaren opgebouwd. Kengetallen zijn een handig instrument om snel een vergelijk te maken tussen verschillende gebouwen maar teg[...] Meer over Publicatie Kengetallen 1 - De invloed van vormfactoren »